GraafitSivukarttaFinnair-konserniIn EnglishPå svenska
Haku
LIIKETOIMINTAKATSAUSTILINPÄÄTÖSFINNAIR JA YHTEISKUNTAOSAKKEENOMISTAJAT



Uusi silkkitie



Pääjohtajan katsaus



Uuden toimitusjohtajan katsaus



Avainluvut 2005



Brändi turvaa tulevaisuuden



Finnair tänään ja tulevaisuudessa



Oikealla reitillä



Reittiliikenne



Lomaliikenne



Lentotoimintapalvelut



Matkapalvelut



Hallitus ja tilintarkastajat



Johtoryhmä



Finnair lyhyesti



Organisaatio



Reittikohteet



Laivasto



Liikennetietoja

Tulosta sivu 

 

Elinvoimaisena eteenpäin

Vuosituhannen alku on ollut lentoliikenteessä poikkeuksellista aikaa. Rajut ulkoiset muutokset sekä toimialan rakenteelliset jännitteet yllättivät useimmat lentoyhtiöt. Monet ajautuivat pitkäaikaisiin vaikeuksiin, jotkut jopa konkursseihin. Suuruus ei antanut monellekaan yhtiölle turvaa. Päinvastoin.

Mammuttimaisen hidasliikkeiset ilmailun ikonit löysivät itsensä jäykkien rakenteidensa keskeltä, ylikapasitteetin synnyttämän kovan kilpailun rampauttamina. Ankarat saneeraustalkoot aloitettiin monessa yhtiössä. Usein kuitenkin liian myöhään.

Finnairissa aloitettiin toiminnan tehostaminen ja tuottavuuden parantaminen vaiheessa, jossa lentoliikenteen ja talouden nousukiito olivat jyrkimmillään. 1999 lopetimme kannattamattomia reittejä ja siirsimme katseemme Aasiaan.

Aloimme määrätietoisesti kasvattaa liikennettä Kiinaan, Thaimaahan ja Japaniin. Näimme Kiinan kansantalouden olevan nousukautensa kynnyksellä ja markkinoiden avautuvan matkailulle. Neuvottelimme lisää liikenneoikeuksia uusien kohteiden avaamiseksi. Loimme tämän vuosituhannen silkkitien.

Aasian-strategiamme auttoi Finnairia pääsemään vaikeiden vuosien yli samalla, kun siitä on muodostunut kestävä kasvualusta tulevaisuuteen.

Viime vuosien voimakkaiden kysyntävaihteluiden, ylikapasiteetin ylläpitämän hintakilpailun ja viimeiseksi kohonneiden polttoainekustannusten keskellä olemme huolehtineet kilpailukyvystämme ja taloudellisesta terveydestämme.

Kestävä kannattavuus ja terve kasvu ovat ohjanneet päätöksiämme, jotka vaikeimpina vuosina olivat raskaita massiivisten säästöohjelmien ja henkilöstöleikkausten keskellä. Mutta suuretkin muutokset voitiin toteuttaa hallitusti toiminnan ja palvelun laatua vaarantamatta.

Vuonna 2005 olemme kertoneet tuloskehityksestä, joka on ollut oikean suuntainen myös syksyllä 2001 asetettujen taloudellisten tavoitteidemme näkökulmasta. Kannattavuuden selvän parantumisen taustalla ovat olleet hyvin kasvanut kysyntä niin pohjolassa kuin Aasian-liikenteessäkin. Olemme kyenneet viemään suurimman osan polttoaineen kallistumisesta lentolippujen hintoihin.

Finnair on sitkeällä ja määrätietoisella työllä lunastanut edelleen paikkansa eurooppalaisessa eliitissä - mitataanpa suoritusta palvelun laadulla tai talouden terveydellä.

Lentoyhtiöt ovat osa arvoketjua, jossa niiden merkitys on keskeinen. Useat arvoketjun muut toimialat lentokonevalmistuksesta niiden vuokraustoimintaan ja öljy-yhtiöistä lentoasemiin toimivat rajoitetun kilpailun ympäristössä, mikä heijastuu raskaana lentoyhtiöiden kustannuksiin ja kannattavuuteen.

Monista ulkoisista rajoitteista huolimatta olemme Finnairissa pyrkineet parhaan kykymme mukaan sopeutumaan muuttuneeseen toimintaympäristöön ja toimialan uusiin lainalaisuuksiin. Olemme tehneet itsenäisiä ratkaisuja oman tulevaisuutemme turvaamiseksi ja menestyksemme takaamiseksi.

Tämä on osaltani viimeinen pääjohtajan katsaus jättäessäni Finnairin vetovastuun seuraajalleni Jukka Hienoselle ja siirtyessäni eläkkeelle. Lähden Finnairista hyvällä, joskin haikealla, mielellä. Haluan kiittää osakkeeomistajia luottamuksesta Finnairia kohtaan epävarmoissakin oloissa. Samalla kiitän yhtiön henkilöstöä kestävyydestä suurten muutosten keskellä.

Keijo Suila