GraafitSivukarttaFinnair-konserniIn EnglishPå svenska
Haku
LIIKETOIMINTAKATSAUSTILINPÄÄTÖSFINNAIR JA YHTEISKUNTAOSAKKEENOMISTAJATUusi silkkitiePääjohtajan katsausUuden toimitusjohtajan katsausAvainluvut 2005Brändi turvaa tulevaisuudenFinnair tänään ja tulevaisuudessaOikealla reitilläReittiliikenneLomaliikenneLentotoimintapalvelutMatkapalvelutHallitus ja tilintarkastajatJohtoryhmäFinnair lyhyestiOrganisaatioReittikohteetLaivastoLiikennetietoja

Tulosta sivu 

 

Arvoisa osakkeenomistaja

Finnairille vuosi 2005 oli menestyksellinen. Pääjohtaja Keijo Suilan jäädessä eläkkeelle vuoden päättyessä haluan sekä finnairilaisten että osakkeenomistajien puolesta kiittää häntä pitkäjänteisestä ja vaikeissa olosuhteissa suoritetusta erinomaisesta työstä. Finnair on tänään lentoyhtiöiden kärkeä niin taloudellisten kuin toiminnallisten tunnuslukujen valossa.

Kilpailu lentoliikenteessä jatkuu kovana. Alalla on edelleen runsaasti ylikapasiteettia, jonka tasapainottuminen on ehdoton edellytys toimialan maailmanlaajuiselle elpymiselle. Polttoaineen hinnan kolme vuotta jatkunut nousu ja lentolippujen alenevat hinnat muodostavat lentoyhtiöille visaisen yhtälön. Finnair on päättänyt selviytyä voittajana.

Haemme kasvua sieltä, missä siihen on kannattavasti edellytyksiä. Aasian ja Euroopan välisen liikenteen ennustetaan kasvavan noin seitsemän prosenttia vuodessa pitkälle tulevaisuuteen. Finnairin Aasian-liikenne kasvaa jo nyt tuplasti nopeammin ja markkinaosuutemme idän markkinoilla on nousussa.

Finnairin lentoliikenteen solmukohta Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsee erinomaisessa paikassa. Lyhin reitti Euroopasta Aasiaan kulkee Suomen yli ja Helsinki on ensimmäinen EU-pääkaupunki Aasiasta Eurooppaan lennettäessä. Finnairin tarjoama lähes 50 kansainvälisen kohteen reittiverkosto on erinomainen niille matkustajille, joiden lähtö- ja määräpaikan välillä ei ole suoraa yhteyttä. Ruuhkaton kenttä takaa nopeat koneenvaihdot ja sijaintimme varmistaa lyhimmän mahdollisen lentoajan.

Finnairin tase on vahva ja olemme nettovelaton yhtiö. Olemme viemässä läpi laajaa investointiohjelmaa, jolla Finnairin reittiliikenteen laivasto on jo vuonna 2006 Euroopan nykyaikaisin. Lähivuosina uudistamme kaukoliikenteen laivastomme. Lennämme pian reittiliikenteessä kahdella konetyypillä: moderneilla lyhyen kantaman Embraer-koneilla sekä keskipitkän ja pitkän kantaman Airbus-laivastolla. Koneidemme polttoainetalous on kilpailukykyinen ja päästöt ympäristöön pienimmät mahdolliset.

Tulevaisuuden Finnair haluaa säilyttää asemansa Euroopan täsmällisimpänä lentoyhtiönä. Lentoliikenteessä turvallisuus on kaiken toiminnan perusta ja sen suhteen emme tee kompromisseja. Finnair-palvelu on alan ehdotonta kärkeä. Pidämme erinomaista huolta asiakkaistamme jatkossakin sekä tarjoamme kilpailijoitamme parempia tuotteita niin liikematkustukseen kuin vapaa-aikaankin.

Omistajillemme haluamme tarjota vastuullisesti hoidetun ja tuloskunnostaan huolehtivan yhtiön, jolla on vahva osaaminen ja luottamusta herättävä tapa toimia. Finnair on yksi Suomen kiinnostavimmista työnantajista ja me finnairilaiset olemme vilpittömän ylpeitä yrityksestämme.

Olen saanut johdettavakseni hyväkuntoisen yhtiön ja edessämme on haastava markkinatilanne. Lentoliikenne on dynaaminen, kiehtova ja globalisaatiossa kasvava toimiala. Kilpailussa mikään ei tule lahjaksi, vaan tulokset on ansaittava työllä, osaamisella ja luottamuksella. Haluamme kehittää Finnairia vahvana kansainvälisenä yrityksenä, jolla on juuret Suomessa ja lonkerot kaukana maailman äärissä. Viemme asiakkaamme sinne - ja illaksi kotiin!

Jukka Hienonen