GraafitSivukarttaFinnair-konserniIn EnglishPå svenska
Haku
LIIKETOIMINTAKATSAUSTILINPÄÄTÖSFINNAIR JA YHTEISKUNTAOSAKKEENOMISTAJATUusi silkkitiePääjohtajan katsausUuden toimitusjohtajan katsausAvainluvut 2005Brändi turvaa tulevaisuudenFinnair tänään ja tulevaisuudessaOikealla reitilläReittiliikenneLomaliikenneLentotoimintapalvelutMatkapalvelutHallitus ja tilintarkastajatJohtoryhmäFinnair lyhyestiOrganisaatioReittikohteetLaivastoLiikennetietoja

Tulosta sivu 

 

Finnair tänään

Finnair on vahvasti kasvun valtaväylällä. Kannattavaa kasvua on tukenut strategian mukainen ja määrätietoinen kustannusten hallinta ja tuottavuuden parantuminen. Tärkeänä kehityksen veturina on ollut voimakkaasti kasvava Aasian-liikenne. Finnair tarjoaa suorimman tien Euroopasta useaan kohteeseen Aasiassa.

Finnair on oikeiden valintojen ja määrätietoisen työn tuloksena saavuttanut aseman yhtenä Euroopan johtavista lentoyhtiöistä. Laadukas ja toimiva reittiverkosto, mukava ja täsmällinen matkustaminen sekä ystävällinen ja asiantunteva palvelu ovat arvoja, joihin Finnair usein yhdistetään. Sinivalkoiset siivet ovat vuodesta 1923 toimineet sillanrakentajana Suomen ja muun maailman välillä.

Finnair työllistää tänään runsaat 9 000 henkeä. Konsernissa on, Aero ja FlyNordic mukaan lukien, 70 koneen laivasto. Laivastoa on uusittu suunnitelmallisesti vuosituhannen vaihteen jälkeen Airbus A320 -sarjan ja Embraer 170/190 -sarjan koneilla. Kalusto on Euroopan nykyaikaisin. Vuonna 2005 näillä koneilla kuljetettiin yhteensä runsaat kahdeksan miljoonaa asiakasta yli 200 000 lentotunnin aikana. Matkustajakäyttöaste oli 73 prosenttia. Lentojen täsmällisyydessä Finnair on vuodesta toiseen ollut Euroopan ykkönen.

Finnair on kokoaan merkittävämpi toimija, osaava ilmailualan kehittäjä ja edelläkävijä. Finnairin edustajat ovat aktiivisia jäseniä kansainvälisissä ilmailualan foorumeissa. Esimerkiksi ilmailun turvallisuutta kehittävässä elimessä Finnairin asiantuntemus on vahvasti edustettuna. Myös kestävän matkailun toimintamalleja kehittävässä YK-vetoisessa hankkeessa Finnairin tytäryhtiö Aurinkomatkat on aktiivisena jäsenenä.

Finnair tulevaisuudessa

Finnairin tavoitteena on olla Pohjolan paras ja eturivin eurooppalainen matkustamiseen liittyvien palvelujen tuottaja.
Finnairin strategia on osoittanut toimivuutensa menneinä vuosina. Terve talous ja kestävä kilpailukyky pengertävät tietä tulevaisuuteen.

Finnairin kilpailustrategia perustuu korkeatasoiseen palveluun, asemaan yhtenä alan täsmällisimmistä yhtiöistä sekä kattavaan, yhteistyön kautta edelleen laajenevaan reittiverkostoon. Finnair vahvistaa kilpailuasemaansa hyödyntämällä tehokkaasti erilaisia jakelukanavia sekä kehittämällä jatkuvasti uusia palveluja.

Aasian ja Euroopan välinen matkustus lisääntyy seitsemän prosentin vuositahdilla. Finnairin Aasian-liikenteen matkustajamäärä kasvaa kaksin verroin ripeämmin. Kasvavaan kysyntään vastataan lisäämällä laajarunkokalustoa ja uusia reittejä. Finnair avaa joka vuosi yhdestä kahteen uutta reittiä Aasian-verkostoonsa ja kasvattaa vuorotiheyttä nykyisiin kohteisiinsa. Näin Aasian ja Pohjois-Euroopan yhdistävä nykyajan silkkitie vahvistuu harkituin askelin.

Finnair ja Helsinki tarjoavat nopeimman reitin Aasian ja Euroopan välillä, mikä on poikkeuksellinen kilpailuvaltti lentoliikenteen yhä kiristyvässä kilpailussa.

"Pohjolan paras, eturivin eurooppalainen" on Finnairin visio, jota toteutetaan strategian, yrityksen sisäisten arvojen ja brändin voimin.